11.10-12.10.2018 Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Βόλο

Για 2η χρονιά το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Βόλο – Προβολές και παρατήρηση με τηλεσκόπιο!

?Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go – μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές – κάνει για 2η χρονιά στάση στο Βόλο για προβολές και παρατήρηση του έναστρου ουρανού με το τηλεσκόπιο. Ο πολυχώρος Ergon Showground καλεί μικρούς & μεγάλους να γνωρίσουν τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία!

?Πολυχώρος Τσαλαπάτα – Ergon Showground – Βόλος
Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου?

?Ένα βήμα πιο κοντά στον έναστρο ουρανό θέλει να φέρει πολυχώρος Ergon Showground, όλους όσους θέλουν να εξερευνήσουν το διάστημα και να κατανοήσουν τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Με άξονα αυτή τη σκέψη, καλεί για 2η χρονιά το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Βόλο για ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι στο αχανές διάστημα.?

Τα Πρωινά οι προβολές αφορούν Σχολεία κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης. Τιμή εισόδου ανά μαθητή €4,00 για ομαδικές κρατήσεις σχολείων. Τηλέφωνο κρατήσεων Κώστας Σακκάς κιν. 6972208032. Παράλληλα με τις προβολές θα γίνεται και παρατήρηση του Ηλίου με τηλεσκόπιο.

? Τα Απογεύματα – Προβολές για το κοινό και παρατήρηση του έναστρου με τηλεσκόπιο εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.?

Πρωινές Προβολές για Σχολεία κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης – τιμή εισόδου €4,00

08:40 – 1η προβολή για μαθητές
09:20 – 2η προβολή για μαθητές
10:00 – 3η προβολή για μαθητές
10:40 – 4η προβολή για μαθητές
11:20 – 5η προβολή για μαθητές
12:00 – 6η προβολή για μαθητές
12:40 – 7η προβολή για μαθητές

Απογευματινό Πρόγραμμα Προβολών για το κοινό – τιμή εισόδου €5,00
18:00 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
18:40 – Από Τη Γη Στο Σύμπαν
19:20 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
20:00 – Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες
20:30 – Ο Ήλιος – Το Ζωντανό μας Άστρο
21:00 – Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης
21:30 – Από Τη Γη Στο Σύμπαν

Αναλυτικές περιγραφές και τρέιλερ των διαθέσιμων παραγωγών μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.planetariumotg.gr/productions.html

?Από Τη Γη Στο Σύμπαν (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)
Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.

☀Ο Ήλιος – Το Ζωντανό μας Άστρο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)
Ανακαλύψτε τα μυστικά του άστρου μας σε αυτή την πλανηταριακή παράσταση και απολαύστε εικόνες – όπως δεν τις έχετε δει ποτέ – από τη βίαιη επιφάνεια του Ήλιου στο επιβλητικό περιβάλλον του πλανητάριου.

?Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 6+)
Η πλανηταριακή παράσταση “Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες” περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο, με εκπληκτικά οπτικά και πραγματικές λήψεις βίντεο, τους άλλους πλανήτες και τις ανθρώπινες προσπάθειες για την εξερεύνηση και κατάκτηση των πλησιέστερων στη Γη ουράνιων σωμάτων όπως η Σελήνη και ο πλανήτης Άρης.

??Ο Μαγεμένος Ύφαλος (Ηλικίες 5+)
Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους, έναν κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

?Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης (για ενήλικο κοινό και για παιδιά 12+)
Η ταινία αποκαλύπτει τους πρώτους υπαινιγμούς της ύπαρξης της σκοτεινής ύλης και ταξιδεύει τον θεατή μέχρι τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, δείχνοντας πώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να ερευνήσουν τα συστατικά της σκοτεινής ύλης.


Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go – μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές – ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.
http://planetariumotg.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Limited Early Bird TicketsON SALE NOW!

Μέχρι και 30 Μαρτίου 2018 έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε τα εισιτήρια για το event "A Night to Remember" με τον Junior Pappa, Mr TZi και Philip V που θα γίνει στο Ergon Showground στις 31 Μαρτίου 2018.

Τιμή προπώλησης: 8 ευρώ με ποτό (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων) στα Seven Spot στην Κ.Καρτάλη 222.